Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Interprofessionele vorming Omgeving Stationsbuurt: een terugblik

Op 19 november ging er een interprofessionele vorming door voor alle eerstelijnszorgverleners werkzaam in de wijken Stationsbuurt Noord, Stationsbuurt Zuid, Watersportbaan-Ekkergem, Nieuw Gent-UZ.

Onder de noemer 'ken jij je collega-zorgverleners uit Omgeving Stationsbuurt al?' werden alle eerstelijns zorgverleners werkzaam in bovengenoemde wijken opgeroepen om met elkaar kennis te maken. Deze interprofessionele vorming (IPV) was een initiatief van LMN Regio Gent in samenwerking met deel-SEL Gent. De vorming zelf werd uitgewerkt in samenwerking met lokale zorgverleners. Zij bepaalden de inhoud en het verloop van deze avond.

Geslaagde vorming?
De vorming ging van start met een - uiteraard professionele - speeddate. De aanwezigen kregen visitekaartjes in een bepaalde kleur (iedere kleur stemde overeen met een bepaalde disicipline) en het was de bedoeling om drie keer in telkens 2 minuten tijd contact te leggen met een andere discipline. Nadien volgde een korte inleiding door huisarts Ellen Van Leeuwen, waarna er werd overgegaan tot casusoverleg in kleine multidisciplinaire groep. Welke disciplines zijn er zinvol bij deze patiënt? Hoe organiseren we samen de zorg? Het waren maar enkele vragen waarop de aanwezigen een antwoord probeerden vinden. De avond kon gesmaakt worden door de lokale zorgverleners!

Dit waren onze aanwezigen:

Volgende zaken kan u via weblinks bekijken/downloaden:

Wil u ook kennismaken met lokale collega's?

Wil u ook een interprofessionele vorming organiseren in uw buurt waarbij u kan kennismaken met uw lokale collega's? Bekijk hier onze andere geplande vormingen. Staat uw regio er niet bij? Contacteer het LMN en wij bekijken wat er mogelijk is.