Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Nieuwsoverzicht

Vanaf 2 december organiseert het Woonzorgcentrum Sint-Jozef Gent, met ondersteuning van Expertisecentrum Dementie Paradox, WONEN voor personen met JONGDEMENTIE. Ze hanteren een aparte, kleinschalige werking voor vijf personen met jongdementie die woonondersteuning nodig hebben.

In het kader van de transitie naar eerstelijnszones, zullen nieuwsberichten vanaf nu gepubliceerd worden op www.elzgent.be (voor stad Gent) en www.elzscheldekracht.be (voor Melle, Destelbergen, Merelbeke, Wetteren, Wichelen, Laarne, Lochristi, Wachtebeke) en dus niet langer op de website van het LMN. Meer info over deze transitie kan u hier terugvinden.

Bedankt beste huisarts, Bewegen op Verwijzing werkt! Het aantal doorverwijzingen en coachings groeit en, belangrijker, de mensen geven aan dat beweging helpt. Ontdek hier de (nieuwe) coachen in jouw wijk!

Sinds 1 september 2019 mag je als verpleegkundige extra handelingen delegeren aan je collega zorgkundige. De uitbreiding van het takenpakket zorgt ervoor dat zorgkundigen meer eigen verantwoordelijkheid krijgen. Lees meer over welke handelingen en onder welke voorwaarden.

Heb je last van stress? Voel je je ongelukkig of verdrietig? Je bent niet alleen. Eén op de drie Gentenaars heeft er mee te maken. Tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid van 1 tot en met 10 oktober 2019 vinden er in Gent meer dan 40 activiteiten plaats die je helpen om beter om te gaan met kleine en grote uitdagingen in het leven. Want jawel, veerkracht kan je trainen!