Vorming: Tree of Life: een krachtige methodiek in de dialoog met mensen op de vlucht

Datum: 
woensdag, 20 maart, 2019 - 13:30

De methodiek ‘Tree of life’, en bij uitbreiding ‘Forest of Life’ vindt zijn oorsprong in het narratieve gedachtengoed en gebruikt de boom als creatieve metafoor voor het leven.

Inhoud en methodiek

Via het tekenen van ‘de boom van mijn leven’ worden kinderen en jongeren uitgenodigd om te verhalen over vroeger en nu en over de toekomst, over het leven daar, hier en onderweg. Deze methodiek beoogt om de focus te verleggen van trauma naar verbinding en veerkracht.
Voorafgaand aan de methodiek wordt ingegaan op de betekenis van trauma in de ontwikkeling van kinderen en jongeren op de vlucht en de verschillende fasen die leiden tot herstel. Na de bijscholing kunnen de deelnemers zelf van start met het inzetten van de methodiek in de eigen werksetting, zowel binnen individueel als groepsverband.

Deze vorming vindt plaats op woensdag 20 maart 2019, van 13.30 u. tot 16.30 u., in Vormingscentrum Guislain – Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 GENT.

Het Vormingscentrum Guislain biedt in het voorjaar 2019 een hele reeks vormingen aan. Meer info op: https://agenda.vormingscentrumguislain.be/