Vorming: Introductie verbindende communicatie

Datum: 
maandag, 14 januari, 2019 - 09:30

Verbindende Communicatie (VC) is gebaseerd op het gedachtegoed van Geweldloze Communicatie, ontwikkeld door Marshall B. Rosenberg. Meer dan louter een communicatiemodel, is het een levenshouding die uitnodigt om met meer mededogen naar jezelf en je medemens of cliënten te kijken. VC brengt je meer inzicht in communicatie, in jezelf, in anderen, én leert je op zo’n manier te communiceren dat er meer verbinding, samenwerking en mededogen ontstaat.

Inhoud

In deze dagopleiding maken we kennis met het basismodel van Verbindende communicatie: de drie keuzes (zelfempathie, empathisch luisteren, eerlijk spreken) en het vier-stappen-model (waarneming, gevoel, behoefte, verzoek). Het vierstappenmodel werken we in de diepte uit, zodat deelnemers naar huis gaan met een stevige theoretische kapstok én het model meteen in de praktijk leren toepassen.

Deze vorming vindt plaats op maandag 14 januari 2019, van 9.30 u. tot 16.30 u., in Vormingscentrum Guislain – Campus Guislain, Jozef Guislainstraat 43, 9000 GENT.

Het Vormingscentrum Guislain biedt in het voorjaar 2019 een hele reeks vormingen aan. Meer info op: https://agenda.vormingscentrumguislain.be/