Studienamiddag Diabetes

Datum: 
donderdag, 25 april, 2019 - 16:00

Van zorgverleners in het werkveld wordt vandaag verwacht dat ze efficiënt met elkaar communiceren en naar elkaar doorverwijzen. Om elkaars competenties en expertise beter te leren kennen, is het daarom van belang dat de studenten van de verschillende zorgopleidingen reeds tijdens hun opleiding met elkaar in contact komen.

De derdejaarsstudenten van de opleidingen 'Farmacie' (UGent) en 'Voedings- en dieetkunde' (HoGent) sloegen dit jaar voor het eerst de handen in elkaar en stellen u tijdens een studiedag omtrent ‘diabetes’ graag hun infographics voor rond de verschillende vormen van diabetes. Hieronder vallen diabetes type I, diabetes type II, prediabetes en zwangerschapsdiabetes. De studenten lichten elke vorm van diabetes verder uit en focussen daarbij op screening, diagnose, voedingsadviezen en medicamenteuze behandeling. Ze werken specifiek rond praktische adviezen. Hieronder vallen alcoholgebruik, alternatieve zoetstoffen, suiker in geneesmiddelen, slikproblemen en het bestaan van specifieke dieet- en/of kookboeken.

De open posterwandeling met individuele voorstelling van de infographics vindt plaats op donderdag 25 april 2019 tussen 16 en 19 uur in de faculteit Farmaceutische Wetenschappen.

 

 

Doelpubliek: 
Vroedvrouw
Huisarts
Diëtist
Diabeteseducator
Apotheek