Jaarprogramma Boeiende Boterhammen 2018-2019

Datum: 
dinsdag, 2 oktober, 2018 - 12:00
donderdag, 13 december, 2018 - 12:00
dinsdag, 5 februari, 2019 - 12:00
donderdag, 4 april, 2019 - 12:00
donderdag, 6 juni, 2019 - 12:00

Informele ontmoetingsmomenten voor professionele hulpverleners uit de thuiszorg. Hieronder het jaarprogramma Boeiende Boterhammen 2018-2019.

Dinsdag 2 oktober 2018

Woonmobiel: Gratis advies om langer goed thuis te wonen (om 12u in de LDC De Boei)

Hoe blijft u comfortabel thuis wonen wanneer u een dagje ouder wordt? Eenvoudige hulpmiddelen en aanpassingen kunnen daar veel bij helpen. Over dergelijke woonaanpassingen krijgt u gratis advies bij de Woonmobiel, een infostand op wielen. U kunt er ook terecht voor advies over premies die u kunt krijgen voor kleine renovaties.. Arne verduyn, Isabel Hinnekint
 
Mobiele mantelzorgwoning: Een bejaard of ziek familielid verzorgen: Als eerste in Vlaanderen investeert het OCMW als voorsmaakje in een ‘mobiele mantelzorgwoning’, op de site van het woon-zorgcentrum De Liberteyt in Wondelgem. Kim Vanden Noortgate

Donderdag 13 december 2018

Bezoek Dagcentrum De Sleutel: Dagcentrum De Sleutel richt zich naar mensen met drugproblemen en risicogroepen met een aanbod van preventie, crisisopvang, ambulante en residentiële hulpverlening en werkgelegenheid in Vlaanderen. Geloof in de meerwaarde van een drugvrij leven is hun drijfveer. Vanuit dit geloof helpen zij de cliënt zich zelf optimaal te realiseren en zich te re-integreren in de samenleving.

Dinsdag 5 februari 2019

Bubbels in LDC De Boei: Gezellige kennismaking met receptie. We stellen onszelf, onze organisatie en ‘nieuwtjes’ uit onze werking voor (breng gerust folders van jullie organisatie mee).

Donderdag 4 april 2019

Eerstelijnszones: Minister Vandeurzen heeft de opdracht gegeven tot het vormen van eerstelijnszones. Ondertussen zijn alle eerstelijnszones gevormd en aan het werk, zo ook ELZ Gent. Belangrijk is dat de patiënt centraal staat en vooral integraal wordt benaderd. Zorgverleners moeten ook veel meer interprofessioneel samenwerken om een team rond de patiënt te vormen. Ook vereenvoudiging en versterking van de eerste lijn is hierin van belang.

Dinsdag 6 juni 2019

Bezoek UCO-site: De Stad Gent gaf in 2012 de opdracht om de voormalige UCO-site te herontwikkelen tot een bedrijventerrein voor sociale economie. Intussen hebben 5 bedrijven hun intrek genomen in de voormalige fabriek. In het Balenmagazijn is ondertussen een sociaal restaurant geopend.

Praktisch

Om 12u: zelf meegebrachte boterhammen opeten en ontmoeten van andere hulpverleners.
Om 12u30 wordt het thema voorgesteld en het einde is voorzien rond 13u30.
(Koffie en water worden voorzien)

Contactpersoon: Bart De Wulf bart.dewulf@sintjozef-gent.be