ICF-opleiding in gezondheids- en welzijnszorg

Datum: 
dinsdag, 9 oktober, 2018 - 09:30
donderdag, 15 november, 2018 - 09:30
maandag, 10 december, 2018 - 09:30
dinsdag, 29 januari, 2019 - 09:30

De ICF (International Classification of Functioning, Disability & Health) wil allerminst een nieuwe manier van ‘etiketjes plakken’ zijn, integendeel. ICF biedt een kader om het menselijk functioneren in zijn totaliteit te benaderen en bepaalt van daaruit begeleidings- en behandelingsdoelen. Met ICF maak je de omslag van een stoornisgerichte visie op behandeling/begeleiding naar een behandeling/begeleiding gericht op de concrete kwaliteit van leven en dat is waar het uiteindelijk om gaat.

Als toepassing van het biopsychosociaal redeneren leidt het gebruik van ICF tot kwaliteitsvolle en inclusieve ondersteuning en zorg. ICF is een internationaal aanvaard systeem dat helpt om een holistische visie op het menselijk functioneren in de praktijk te realiseren. Het wordt in toenemende mate als beeldvormend/diagnostisch kader gebruikt door overheidsinstanties (bv. VAPH, Riziv, FOD), onderwijs (cf. gemotiveerde verslagen door het CLB) en in verschillende sectoren van gezondheids- en welzijnszorg.

De volledige ICF-opleiding bestaat uit deze inleidende studiedag en een verdiepende workshop. De inleidende studiedag kan afzonderlijk gevolgd worden. Wie wil inschrijven voor de verdiepende workshop, moet de inleidende studiedag hebben gevolgd (nu of in het verleden).
 

Inleidende studiedag

di 9 oktober
Sig Gijzegem (Aalst)

meer info en inschrijven > Het biopsychosociaal model en ICF (International Classification of Functioning, Disability & Health) in de gezondheids- en welzijnszorg
 

Verdiepingsworkshop

do 15 november, ma 10 december 2018 en di 29 januari 2019
Sig Gijzegem (Aalst)

meer info en inschrijven > International Classification of Functioning, Disability & Health (ICF): verdiepingsworkshop

Type Event: