Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

GEZOCHT: volwassenen met diabetes voor project 'DWELL'

Vanuit de Arteveldehogeschool Gent werkt men mee aan het vierjarig Interreg 2 Zeeën project ‘DWELL’ (Diabetes and WELL-being), om personen met diabetes type 2 te ondersteunen om meer controle te krijgen over hun leven en aandoening. Voor het programma zijn ze op zoek naar 10 volwassenen met diabetes type 2 die behandeld worden met orale antidiabetica.

Inhoud

Aan het DWELL-project werken acht partners uit het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Frankrijk samen. Het programma bestaat uit 12 groepssessies, gespreid over 12 weken. Volgende thema’s komen aan bod in deze sessies:

  • Voeding
  • Beweging
  • Psycho(sociaal) welzijn
  • Educatie

De focus daarnaast ook op zelfmanagement en peer-support. De sessies gaan wekelijks door op vrijdagvoormiddag, vanaf 21 september 2018. Het programma zal eveneens herhaald worden in 2019.

Concreet

Voor het programma is men op zoek naar 10 volwassen met diabetes type 2 die behandeld worden met orale antidiabetica. Graag hadden we beroep gedaan op uw medewerking om geïnteresseerden naar het programma (door) te verwijzen.

Waar?

Campus Kantienberg
Voetweg 66
9000 Gent

Kostprijs?

Gratis

Meer info?

dwell@arteveldehs.be

www.dwelldiabetes.eu

09 234 75 43