Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

GEZOCHT: personen met diabetes type 2 voor project DWELL

De Arteveldehogeschool in Gent werkt mee aan het vierjarig Interreg 2 Zeeën project ‘DWELL’ (Diabetes and WELL-being). Voor het project zijn ze op zoek naar personen met diabetes type 2 die behandeld worden met orale antidiabetica, alsook naar personen met diabetes type 2 die niet deelnemen aan (een) groepsprogramma, maar wel bereid zijn om 2 vragenlijsten in te vullen in een periode van 6 maanden.

Doel van het project

Het doel van dit project is om een programma te ontwikkelen om personen met diabetes type 2 te ondersteunen om meer controle te krijgen over hun leven en aandoening.

Aan het DWELL-project werken acht partners uit het Verenigd Koninkrijk, België, Nederland en Frankrijk samen. Het programma bestaat uit 12 gratis groepssessies, gespreid over 12 weken. Volgende thema’s komen aan bod in deze sessies:

  • Voeding
  • Beweging
  • Psycho(sociaal) welzijn
  • Educatie

De focus ligt daarnaast ook op zelfmanagement en peer-support.

Deelnemers gezocht

Kent u in uw netwerk personen die interesse zouden hebben om deel te nemen aan het groepsprogramma dat doorgaat in Gent/Ledeberg op ofwel dinsdagavond of vrijdagvoormiddag vanaf 23/09/2019? Geef hen dan gerust de folder in bijlage door of deze link waarop men zich kan inschrijven.

Kent u in uw netwerk personen die bereid zouden zijn om 2 vragenlijsten in te vullen in een periode van 6 maanden? Deze personen zouden deel uitmaken van onze controlegroep. Indien u personen kent die hiervoor in aanmerking zouden komen, bevraag hen dan gerust of hun e-mailadres/telefoonnummer doorgegeven mag worden aan ons, dan nemen wij verder contact op.

Als potentiële deelnemers nog vragen hebben, mag u ze gerust ook doorgeven contact op te nemen via dwell@arteveldehs.be of +32 9 234 70 82.

Meer info

Via e-mail of telefonisch op 09 234 70 82

Indien u meer info wenst of op de hoogte gehouden wil worden van het onderzoeksproject en de resultaten, aarzel niet ons te contacteren!

Verantwoordelijke:Annelien Callens