Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

E-learning Diabetische Voet - Diabetes Liga

Een e-learningmodule over de diabetische voet is nu beschikbaar voor diabeteseducatoren en referentieverpleegkundigen wondzorg of diabetes werkzaam in de 1ste lijn.

Vorig jaar ontwikkelde de Diabetes Liga een e-learningmodule in samenwerking met experts op het terrein, om diabeteseducatoren werkzaam in de 1ste lijn, de kans te geven zich op een aangename en efficiënte manier bij te scholen omtrent het topic ‘diabetische voet’. Met dit pilootproject werden vorig jaar meer dan 150 diabeteseducatoren in de 1ste lijn bereikt. De reacties waren unaniem positief en uit de evaluatie bleek een significante verbetering van de kennis over de diabetische voet.

Omwille van het succes wil de Diabetes Liga naast de diabeteseducatoren nu ook de referentieverpleegkundigen wondzorg of diabetes, werkzaam in de 1ste lijn deze kans aanbieden. In bijlage vindt u een flyer met meer informatie.

Indien er interesse is om van dit aanbod gebruik te maken of indien verdere vragen, kan vrijblijvend een e-mail gestuurd worden naar e-learning@diabetes.be of kan meer informatie teruggevonden worden op www.diabetes/elearningvoet.be.  

Praktisch

  • Inschrijven kan via www.diabetes.be/elearningvoet

  • De doorlooptijd bedraagt ongeveer 1,5 uur (onderbreken en later hervatten mogelijk)

  • Kostprijs: voor professionele leden van de Diabetes Liga: €10; voor niet-leden: €20.

  • Op het einde van de module is een attest verkrijgbaar voor 1,5 u opleiding.