Doe mee aan de 10.000 stappenclash!

Van 1 tot en met 31 mei zullen 205 deelnemende steden en gemeenten tegen elkaar strijden en virtueel rond de wereld stappen. Doe jij mee met jouw stad of gemeente voor de titel ‘Actiefste Stad of Gemeente’? Elke stap telt!

De clash is een leuke stappenuitdaging tussen meer dan 200 Vlaamse steden en gemeenten. Van 1 mei tot en met 31 mei 2018 nemen de inwoners van de verschillende steden en gemeenten het stappend tegen elkaar op. Na een maand kennen we de winnaars: de stad of gemeente die het meeste stappen heeft behaald binnen haar categorie! Bewegen is een goed alternatief als je niet kan sporten. Elke stap telt! En met een halfuurtje extra beweging per dag, maak je een groot verschil. Een eenvoudige manier om dag in dag uit meer te bewegen is meer stappen zetten. 10.000 stappen per dag (of 8.000 stappen voor ouderen) is ideaal.

Voor elke gemeente die ingeschreven is, wordt een groep aangemaakt waar een inwoner lid van kan worden en dus mee kan strijden.

Hoe kan je deelnemen aan de clash?

  1. Meet je stappen met een stappenteller, activitytracker of smartphone-app.
  2. Registreer je op de website www.10000stappen.be of download de 10.000-stappen app.
  3. Word lid van de groep die bij jouw stad/gemeente hoort.
  4. Geef (dagelijks) je stappen in.
  5. Jouw stappen worden automatisch bij het totaal van jouw stad/gemeente geteld.
  6. Volg de tussenstand live op de wereldkaart.

Ga jij de uitdaging aan?

In bijlage vind je de affiche en de folder terug van de 10 000 stappenclash. Een gedrukte versie kan je verkrijgen bij Logo Gezond Plus.

Meer info op www.10000stappen.be.