De Gentse beweegzoeker: beweegaanbod voor iedereen

Ken jij de Gentse beweegzoeker al? Een tool die zowel voor de Gentenaar als voor de dienst- en hulpverleners een verschil kan maken en iedereen kan aanzetten tot bewegen!

Wat is de Beweegzoeker?

Op zoek naar een beweegactiviteit waar iedereen kan aan meedoen? Een wandeling in het groen of een speeltuin voor de kinderen? Een begeleide beweegles in uw wijk? Een sportclub om uw conditie wat op te krikken? U vindt het allemaal dankzij de Gentse beweegzoeker! De Beweegzoeker is een verzamelplaats van beweegmogelijkheden in Gent:

  • Begeleid bewegen in uw wijk
  • Overzicht sport- en beweegaanbod in Gent
  • Locaties om op eigen houtje te bewegen

Kortom, de beweegzoeker is dé plaats waar écht iedereen iets kan vinden om te bewegen.

Begeleid bewegen in uw wijk

Hier vindt u een overzicht van laagdrempelige beweegactiviteiten per wijk waar écht iedereen kan aan meedoen. Voorbereiding, speciale vaardigheden, specifiek materiaal of een goede conditie zijn niet nodig. Plezier hebben in het bewegen des te meer. De klemtoon ligt hier dus op bewegen voor mensen die het nog niet gewoon zijn of moeilijkheden ondervinden met het gewone sportaanbod.

Lees meer

Overzicht sport- en beweegaanbod in Gent

Hier vindt u een overzicht van alle sportevenementen, sportclubs en –verenigingen en sportinitiatieven in Gent voor jong en oud.

Lees meer

Locaties om op eigen houtje te bewegen

U wil gaan bewegen maar weet nog niet waar dat kan? In uw buurt ligt er ongetwijfeld een park of een sportveldje. Een wandeling in het groen, een balletje trappen of een uurtje petanquen? Er zijn heel wat mogelijkheden. Hier vindt u een overzicht van Gentse parken en wat u er kan doen en kan u per wijk de kleine en grote sportinfrastructuur nagaan.

Lees meer

Update: je kan voortaan ook zoeken op sportclubs die aangesloten zijn bij de UiTPAS of raadpleeg alle verenigingen met UiTPAS via UitInGent.

Neem zelf een kijkje op de Gentse beweegzoeker!

Of wilt u graag de hulp inschakelen van een 'bewegen op verwijzing-coach'? Klik dan hier.

Wenst u meer informatie of hebt u zelf een aanbod dat momenteel nog niet terug te vinden is, geef dan een seintje via mail sportdienst@stad.gent of telefonisch 09 266 80 00.