Campagne "Binnen roken is nooit oké"

Rokende ouders die hun kinderen tegen meeroken willen beschermen, doen helaas vaak de verkeerde dingen, zoals roken onder de dampkap of bij het open raam. Ze beseffen niet dat binnen roken altijd erg schadelijk is.

Ouders weten niet dat de rookdeeltjes lang in de lucht blijven hangen en zich daarna overal op vastzetten. Zo zitten in Vlaanderen zo'n 68.000 kinderen dagelijks in de tabaksrook. Met ernstige gevolgen voor hun gezondheid. 

De nieuwe campagne van Kom op tegen Kanker "Binnen roken is nooit oké", wil rokende ouders ertoe aanzetten om niet meer in huis te roken. Centraal in die campagne staat de interactieve website voor rokers: http://www.nooitbinnenroken.be/. 

Binnen de campagne werden posters en folders ontwikkeld, die u in uw wachtzaal/kabinet/winkel kan verspreiden. Op de website www.passiefroken.be van VIGeZ vindt u wetenschappelijke informatie over meeroken en roken in huis en tips om er met uw patiënten over te praten. Als arts kunt u meehelpen om de misverstanden over meeroken weg te nemen door het gesprek aan te gaan en kinderen re geven waar ze recht op hebben: opgroeien in een rookvrije thuis. 

"Binnen roken is nooit oké" is een campagne van Kom op tegen Kanker in samenwerking met VIGeZ en de steun van Logo Gezond+.