Zorgtrajecten

 

Alle huisartsen kregen in oktober een brief in de bus waarin het Riziv hen vraagt gegevens over hun zorgtrajecten door te sturen. Het Riziv verwacht de antwoorden terug op 14 februari 2018 (DATUM VERLENGD!). In dit artikel geven we alle informatie mee alsook enkele 'hulplijnen' indien er problemen zouden zijn bij de overdracht van de data.

Het RIZIV heeft cijfers vrij gegeven met betrekking tot de zorgtrajecten in Gent, Destelbergen, Melle en Merelbeke. Hoewel deze cijfers al dateren van de periode 2014-2015, kunnen ze ons toch één en ander bijbrengen.

Het Huis voor Gezondheid ontwikkelde samen de LMN's uit Vlaanderen en de Diabetes Liga nieuwe steekkaarten die diabeteseducatoren houvast bieden bij het geven van patiënteneducatie.

Wilt u als huisarts patiënten binnen het zorgtraject (ZT) Diabetes Mellitus een glucosemeter voorschrijven? Schrijf dan naast een voorschrift voor de glucosemeter ook een voorschrift diabeteseducatie voor, zodat kan worden doorverwezen naar een diabeteseducator. De educatie is verplicht en gratis, en bovendien heel waardevol voor de patiënt.

Vanaf 1 mei 2017 gaan Solidariteit voor het Gezin, Bond Moyson en De Voorzorg, van start met het project ‘Diabetes on the run’ gedurende 6 maanden. Het is de bedoeling om zo het gebruik van apps en mobiele toestellen in de gezondheidszorg gecontroleerd uit te testen. De diabeteseducator en de huisarts zullen tijdens dit project nauw samenwerken.

Pagina's

Subscribe to RSS - Zorgtrajecten