Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Zorgtrajecten

 

Alle huisartsen kregen in oktober een brief in de bus waarin het Riziv hen vraagt gegevens over hun zorgtrajecten door te sturen. Het Riziv verwacht de antwoorden terug op 14 februari 2018 (DATUM VERLENGD!). In dit artikel geven we alle informatie mee alsook enkele 'hulplijnen' indien er problemen zouden zijn bij de overdracht van de data.

In 2016 kwam het zorgmodel diabetes in de plaats van de diabetespas met als doel een betere opvolging van type 2-patiënten die nog niet in aanmerking komen voor een zorgtraject. Maar met minder dan 60.000 patiënten blijkt dit niet het grote succes dat het Riziv had voorzien.​

"De zorgtrajecten voor diabetespatiënten en patiënten met chronisch nierfalen kennen sinds de start in 2009 een sterke groei", meldt de Artsenkrant. Het zorgtraject diabetes heeft met meer dan 80.000 contracten de beoogde doelpopulatie bereikt.

Sinds 1 januari 2019 zijn er wijzigingen in de regelgeving van de zorgtrajecten. Meer bepaald aan de zorgtrajectcontracten en aan de verlenging die rekening houdt met een prestatie specialist. De ziekenfondsen melden ons dat veel artsen nog de “oude” zorgtrajectcontracten hanteren. Gelieve dus de vernieuwde zorgtrajectcontracten te gebruiken! 

Het RIZIV heeft cijfers vrij gegeven met betrekking tot de zorgtrajecten in Gent, Destelbergen, Melle en Merelbeke. Hoewel deze cijfers al dateren van de periode 2014-2015, kunnen ze ons toch één en ander bijbrengen.

Pagina's

Subscribe to RSS - Zorgtrajecten