Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Interprofessionele vorming Merelbeke: een terugblik

*vind hier contactgegevens van zorgverleners in Merelbeke*

Op 9 juni ging er een interprofessionele vorming door voor alle eerstelijnszorgverleners werkzaam in Merelbeke. Vierendertig lokale zorgverleners zijn er met elkaar in overleg gegaan.

Onder de noemer 'ken jij je collega-zorgverleners uit Merelbeke al?' werden alle eerstelijns zorgverleners werkzaam in Merelbeke opgeroepen om met elkaar kennis te maken. Deze interprofessionele vorming (IPV) was een initiatief van LMN Regio Gent in samenwerking met deel-SEL Gent. De vorming zelf werd uitgewerkt in samenwerking met lokale zorgverleners. Zij bepaalden de inhoud en het verloop van deze avond.

Geslaagde vorming?
Na een korte inleiding door LMN Regio Gent, gingen de zorgverleners zelf aan de slag. Via een heuse (professionele) speeddate, kon men collega's van andere disciplines leren kennen. De aanwezigen gingen ook in kleine multidisciplinaire groepjes in overleg met elkaar aan de hand van enkele casussen. Welke disciplines zijn er zinvol bij deze patiënt? Hoe organiseren we samen de zorg?  Het waren maar enkele van de vragen die aan bod kwamen.

Een evaluatie van de avond kan u hier terugvinden, enkele sfeerbeelden kan u dan weer hier terugvinden.

Wil u ook kennismaken met lokale collega's?
Wil u ook een interprofessionele vorming organiseren in uw buurt waarbij u kan kennismaken met uw lokale collega's? Op deze pagina staan onze andere geplande vormingen.