Het LMN Regio Gent maakt vanaf juli 2020 de omschakeling naar eerstelijnszones. Deze website zal verdwijnen, klik hier voor meer info

Interprofessionele vorming Gentbrugge-Ledeberg: een terugblik

Op 16 juni ging er een interprofessionele vorming door voor alle eerstelijnszorgverleners werkzaam in Gentbrugge-Ledeberg. Drieënveertig lokale zorgverleners zijn er met elkaar in overleg gegaan.

Onder de noemer 'ken jij je collega-zorgverleners uit Gentbrugge-Ledeberg al?' werden alle eerstelijns zorgverleners werkzaam in bovengenoemde deelgemeenten opgeroepen om met elkaar kennis te maken. Deze interprofessionele vorming (IPV) was een initiatief van LMN Regio Gent in samenwerking met deel-SEL Gent. De vorming zelf werd uitgewerkt in samenwerking met lokale zorgverleners. Zij bepaalden de inhoud en het verloop van deze avond.

Geslaagde vorming?
Na een intro door LMN Regio Gent, gingen de zorgverleners zelf aan de slag. Via een heuse (professionele) speeddate kon men collega's van andere disciplines leren kennen. Nadien volgde er een inleiding door prof. An De Sutter over het ICF-model. De aanwezigen gingen vervolgens in kleine multidisciplinaire groepjes in overleg met elkaar aan de hand van enkele casussen. Iedereen probeerde op een andere manier naar de patiënt te kijken: hoe kunnen we als zorgverlener meer doelgerichte zorg aanbieden? Hoe kunnen we het functioneren van de patiënt verbeteren aan de hand van het ICF-model? U kan volgende zaken downloaden:

Een evaluatie van de avond kan u hier terugvinden, enkele sfeerbeelden kan u dan weer hier terugvinden.

Wil u ook kennismaken met lokale collega's?
Wil u ook een interprofessionele vorming organiseren in uw buurt waarbij u kan kennismaken met uw lokale collega's? Op deze pagina staan onze andere geplande vormingen.